Kruche babeczki

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto:

Masa:

  • śmietana 36% 2 szklanki
  • śmietan fix 1 opakowanie
  • cukier puder 1/2 opakowania

Sposób przyrządzenia

Mąkę posiekać z margaryną i cukrem. Dodać jajko i śmietanę. Wymieszać i schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu wałkować ciasto wycinać kółka i wykładać foremki babeczkowe. Piec na złoty kolor w 180*C. Kremówkę ubić z cukrem pudrem . Ostudzone babeczki napełniać kremem i udekorować owocami lub galaretką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 30
Wyświetlenia: 1132
Data dodania: 2011-02-14

Zdjęcia

Kruche babeczki
allka#

Dodane przez:

allka

2011-02-14
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kruche babeczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.