Krem serowy

Ocena przepisu

Składniki

  • twarożek 25 dag
  • gruszka 1 szt
  • roquefort 10 dag
  • śmietana 1/2 szkl
  • cynamon mielony
  • orzechy wloskie 10 dag

Sposób przyrządzenia

Gruszkę kroimy w kostkę. Wkładamy do rondelka, dodajemy szczyptę cynamonu i podgrzewamy na ogniu, aż puści sok. Kiedy kostki zmiękną, zdejmujemy z ognia i rozdzielamy w 4 szklaneczki, odcedzając z soku. Twarożek rozcieramy na gładki krem. Dodajemy pokruszony roquefort i mieszamy, na gładką masę, dolewając po trochu śmietankę. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i dodajemy do szklanek z gruszką. Orzechy włoskie siekamy i tuż przed podaniem posypujemy wierzch kremu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 725
Data dodania: 2010-08-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krem serowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.