Krajanka z grysiku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mleko zagotować ze szczyptą soli, wsypać grysik i chwilę gotować, a następnie rozklejać na małym ogniu mieszając, aż powstanie gęste ciasto. Dodać jajko, wymieszać i rozprowadzić ciasto na opłukanej wodą blasze na grubość 2 cm, ostudzić, pokroić na kawałki i podsmażyć w małej ilości rozgrzanego masła. Krajankę skropić ciepłym sosem z miodu z cynamonem i polać musem śliwkowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1908
Data dodania: 2009-01-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Krajanka z grysiku

2010-02-24 21:52:53

Coś dobrego na szybko.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.