Kotlety z jajek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Bułkę namoczyć w mleku po czym odcisnąć. Ugotowane jaja, obrać ze skorupek i drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Do miseczki przełożyć odciśniętą bułkę, posiekane jaja, cebulkę, wbić jajo (surowe), dodać natkę pietruszki, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Rozgrzać trochę oleju na patelni. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z ziemniakami i surówką.

Smacznego!
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 530
Data dodania: 2012-02-02

Zdjęcia

Kotlety z jajek
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-02-05
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety z jajek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.