Kompot z dyni z cytryną

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Oczyszczoną dynię pokrajać w kostkę. Cytrynę dokładnie umyć i obrać ostrym nierdzewnym nożem, ścinając żółtą skórkę. Ugotować syrop z wody i cukru. Na wrzący włożyć dynię i skórkę z cytryny. Po ugotowaniu skórkę wyjąć i doprawić kompot sokiem z cytryny.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 698
Data dodania: 2010-02-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Kompot z dyni z cytryną

2010-02-24 22:33:54

Należy robić swoje kompoty, by potem w zimie się nimi delektować.

2010-02-14 12:55:23

Kompotu jeszcze nie piłam z dyni, muszę się odważyć i ugotować.

2010-02-12 16:40:07

Jest on dobry.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.