Knedle twarogowe

Ocena przepisu

Składniki

  • ziemniaki 30 dag
  • szpinak 10 dag
  • pieprz
  • sól
  • szalotka 2 sztuki
  • czosnek 1 ząbek
  • czerwona papryka
  • żółta papryka
  • oregano kilka gałązek
  • olej 1 łyżka
  • pasta ajwar 4 łyżki
  • bulion warzywny 400 ml
  • chudy twaróg 3 łyżki
  • tłusty twaróg 3 łyżki
  • mąka 10 łyżek

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obierz, ugotuj, Szpinak opłucz. Włóż do osolonego wrzątku. Gotuj ok. 2 minut. Odcedź, posiekaj. Warzywa oczyść. Szalotki pokrój na cząstki, papryki na kawałki. Czosnek i oregano posiekaj, Rozgrzej olej, zeszklij czosnek. Dołóż paprykę, wlej bulion. Wymieszaj i pastą ajwar. Przypraw Duś pod przykryciem 15 min. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z twarogiem, mąką, oregano i szpinakiem. Przypraw do smaku, z masy uformuj knedle. Gotuj je w osolonym wrzątku, aż wypłyną. Podawaj polane sosem paprykowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Czas gotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 523
Data dodania: 2011-06-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Knedle twarogowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.