Kluski śląskie

Ocena przepisu

Opis

Kluski śląskie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i przecisnąć przez praskę. Zostawić do ostygnięcia. Wyrównać i podzielić na 4 równe części. Jedną część wyjąć. Wolne miejsce uzupełnić mąką ziemniaczaną. Dołożyć wyjętą część i dodać jajka. Wyrobić na jednolitą masę. Formować małe kuleczki. Palcem zrobić dziurkę. Wrzucać na osoloną, wrzącą wodę. Gotować ok 4 minut od momentu wypłynięcia. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać z sosem mięsnym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 805
Data dodania: 2010-11-17

Zdjęcia

Kluski śląskie
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-17
Kluski śląskie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluski śląskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.