Kirczak w warzywach
Składniki
Sposób przyrządzenia
Z papryk usuwamy gniazda nasienne, następnie paprykę myjemy, osuszamy i tniemy w paseczki. Cebulę oraz marchew obieramy. Marchewkę tniemy w grube plastry, a cebulę w piórka. Cukinie myjemy i również kroimy w plastry. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy marchew, cebulę oraz paprykę, smażymy przez 2 minuty. Dodajemy opłukane i osuszone mięso. Mięso z warzywami podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Mieszając, smażymy, az podudzia się lekko zrumienią. Następnie patelnię przykrywamy i dusimy mięso oraz warzywa przez 20-30 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodajemy cukinię. Dusimy jeszcze przez 10 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty