Kirczak w warzywach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z papryk usuwamy gniazda nasienne, następnie paprykę myjemy, osuszamy i tniemy w paseczki. Cebulę oraz marchew obieramy. Marchewkę tniemy w grube plastry, a cebulę w piórka. Cukinie myjemy i również kroimy w plastry. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy marchew, cebulę oraz paprykę, smażymy przez 2 minuty. Dodajemy opłukane i osuszone mięso. Mięso z warzywami podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Mieszając, smażymy, az podudzia się lekko zrumienią. Następnie patelnię przykrywamy i dusimy mięso oraz warzywa przez 20-30 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodajemy cukinię. Dusimy jeszcze przez 10 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 642
Data dodania: 2010-03-12

Zdjęcia

Kirczak w warzywach
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2010-06-20
Kirczak w warzywach
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kirczak w warzywach

2010-03-12 10:12:21

bardzo prosze o zmiane w nazwie zamiast KIRCZAK na KURCZAK. Błąd w pisaniu...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.