Kalafior w cieście

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zrobić ciasto naleśnikowe (gęściejsze niż na zwykłe naleśniki). Kalafior umyć zrobić różyczki. Zagotować wodę z solą. Do gotującej wody włożyć kalafior i gotować 15 min. Po ugotowaniu, odsączyć, ostudzić. Następnie rozgrzać tłuszcz. (smażyć na głębokim tłuszczu). Kalafior zatapiać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor. Wyjąć na ręcznik kuchenny i odsączyć tłuszcz. Gotowe.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 429
Data dodania: 2011-10-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kalafior w cieście

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.