Jeżynka cytrusowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sparzyć dwie pomarańcze, otrzeć skórkę. Jeżyny oczyszczone wymieszać z cukrem, likierem oraz skórką z pomarańczy. Przełożyć do rondla, mieszając gotować 3 minuty. Gorący dżem przełożyć do wysterylizowanych słoików,zamknąć, przewrócić do góry dnem, ostudzić.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1044
Data dodania: 2009-01-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Jeżynka cytrusowa

2010-02-25 17:07:12

Pycha.
!agatka#

!agatka

2009-07-19 19:54:12

uwielbiam jeżyny, nie wiem czy wiecie, ale maja tez inną nazwę - ostrężyny ;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.