Jabłka z sosem waniliowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Masło rozgrzać na patelni i na nim smażyć jabłka aż zmiękną i się zarumienią. Posypać je cukrem i cukrem waniliowym a następnie odwrócić aby cukier się rozpuścił.

Do jabłek wlać śmietanę, wymieszać. Gotować do chwili aż sos zgęstnieje. Jabłka przełożyć do pucharków, polać powstałym sosem i udekorować startą czekoladą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 719
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jabłka z sosem waniliowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.