Gruszki w syropie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Gruszki umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i obgotować, wrzucając do wrzącej wody. Wyjąć owoce i ułożyć w wyparzonych słoikach. Z wody w której obgotowane były gruszki, odlać jeden litr, dodać cukier i goździki, zagotować i gorącym syropem zalać gruszki. Słoik zamknąć i pasteryzować 30 minut w temperaturze 95 st.C, odstawić do wystudzenia.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3740
Data dodania: 2009-05-31

Zdjęcia

Gruszki w syropie
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-12
Gruszki w syropie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Gruszki w syropie

2010-02-25 17:05:09

Są dobre.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.