Groszek zielony z szynką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Groszek przebrać, opłukać. Cebulki obrać, opłukać, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić i podsmażyć na maśle. Połączyć z groszkiem, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i gotować 10 min. Na wolnym ogniu pod przykryciem. Następnie odparować, wymieszać z koncentratem pomidorowym, masłem i pokrajaną w paseczki szynką; dusić 3 min. Na małym ogniu, doprawić.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 797
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Groszek zielony z szynką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.