Gjuwecz klasztorny

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyte pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu, wyjąć z garnka. W tym samym tłuszczu usmażyć posiekaną cebulę, dodać 3 pomidory pokrojone w ósemkę. Rozprowadzić winem zmieszanym z mieloną papryką. Dodać mięso, posolić i całość zalać wrzątkiem, tak by pokrył wszystko. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, dodawać stopniowo pokrojone w paski grzyby i całe czuszki. Gdy mięso i grzyby będą miękkie, wsypać oliwki oraz oczyszczony i wymyty ryż. Gdy będzie na wpół ugotowany, przełożyć do brytfanny, wygładzić i wstawić na 10 minut do gorącego piekarnika. Przykryć plastrami pomidorów i piec jeszcze 10 minut. Posypać gotowe natką pietruszki i mielonym pieprzem.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2098
Data dodania: 2008-11-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Gjuwecz klasztorny

2010-02-22 21:54:35

Dziwna nazwa gjuwecz?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.