Flądra z ananasem

Ocena przepisu

Składniki

  • filety z flądry sprawione 3 szt
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • pieprz
  • sól ziołowa
  • kardamon 1/2 łyżeczki
  • ananas świeży 2 plastry
  • świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy 100 ml
  • śmietana 2 łyżki
  • sałata zielona 50 g
  • czerwona papryka 1 strąk

Sposób przyrządzenia

Piekarnik rozgrzać do temperatury 160st. Filety podzielić wzdłuż na pół, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, skropić sokiem z cytryny. Delikatnie przyprawić pieprzem, solą ziołową i odrobiną kardamonu. Plasterek ananasa pokroić na 6 kawałków, ułożyć je na filetach z flądry. Uformować roladki, spiąć drewnianymi wykałaczkami. Następnie przełożyć do żaroodpornej formy. Sok pomarańczowy przyprawić pieprzem, solą i kardamonem. Polać nim roladki. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić na środkowy poziom piekarnika, piec 25minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia, folię usunąć, wlać do sosu śmietanę. Sałatkę oczyścić, umyć i osuszyć. Porwać na małe kawałki. Strąk papryki podzielić na pół, usunąć gniazdo nasienne, miąższ opłukać, pokroić w drobną kostkę. Pozostały plasterek ananasa pokroić na małe kawałki. Sałatę, paprykę i ananas, przełożyć na talerz, pośrodku umieścić roladki z flądry z sosem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 975
Data dodania: 2010-03-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Flądra z ananasem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.