Faszerowane selery

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Selery dokładnie umyć, obrać, opłukać, włożyć do wrzącej wody z dodatkiem kostek bulionu i ugotować do miękkości. Po wyjęciu z wywaru i ostudzeniu ściąć wierzchołki (jeśli duże przekrajać na pół), wydrążyć środki, skropić sokiem cytrynowym. Jajka obrać ze skorupek, drobno posiekać, dodać pokrojoną paprykę, groszek konserwowy (dobrze osączony z zalewy) i posiekaną zieloną pietruszkę. Wszystko wymieszać z majonezem i keczupem, doprawić. Przygotowanym farszem napełnić „środki” selerów. Podawać je ułożone na liściach sałaty, udekorowane plasterkami cytryny.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1023
Data dodania: 2010-05-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faszerowane selery

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.