Dżem z dyni

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Dynię obrać, pokroić w drobną kostkę, podlać wodą, wsypać cukier i zagotować. Przykryć garnek i co pewien czas mieszając gotować, aż dynia zacznie się rozpadać. Następnie wymieszać ze startymi jabłkami oraz obraną, pokrojoną w kostkę pomarańczą i dodać otartą skórkę z cytryny i sok z cytryny. Dodać cukier, cynamon oraz goździki i dusić na małym ogniu co najmniej 30 min. Gdy dżem będzie gęsty i szklisty wkładać do wyparzonych słoików. Słoik zamknąć, odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1135
Data dodania: 2011-01-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dżem z dyni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.