Dżem z arbuza

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Biały miąższ arbuza kroimy w kostkę i gotujemy 15 minut. Odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Przygotowujemy syrop z cukru, odrobiny wody i soku z cytryny. Wrzucamy do niego arbuza i kawałki wanilii. Gorący dżem przekładamy do słoików i zakręcamy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1208
Data dodania: 2010-10-19

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dżem z arbuza

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.