Dżem truskawkowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Truskawki oczyścić z szypułek, umyć, osączyć. Zasypać cukrem, przykryć i odstawić do następnego dnia. Następnego dnia owoce gotować na małym ogniu do wrzenia. Gotować tak długo aż dżem zgęstnieje od czasu do czasu mieszając. Na końcu dodać sok z cytryny i wymieszać. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia do góry dnem
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1152
Data dodania: 2011-04-29

Zdjęcia

Dżem truskawkowy
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-04-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dżem truskawkowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.