Dżem aroniowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka obieramy i kroimy w kawałki, przekładamy do garnka, podlewamy odrobina wody, dodajemy korę cynamonu i goździki. Dusimy, a w tym czasie myjemy aronie i dodajemy do jabłek razem z cukrem. Dusimy, aż aronia zmięknie, a jabłka staną się szkliste. Przekładamy do do wyparzonych słoików i od razu zakręcamy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 3228
Data dodania: 2009-08-15

Zdjęcia

Dżem aroniowy
Natasza1#

Dodane przez:

Natasza1

2009-12-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Dżem aroniowy

2010-02-17 21:55:57

Bardzo dobry przepis, dzięki.
!Ania_Ania#

!Ania_Ania

2009-09-19 19:21:15

a do czego taki dżem aroniowy jest najlepszy? serio sie pytam, bo nigdy nie jadlam

2009-09-01 19:20:58

tak, aronia to takie bubki, ale twardsze sa niz jagody i o innym smaku, ale ciemne równiez :)
!ewa#

!ewa

2009-08-20 07:48:52

w zyciu nie jadłam nic z aronii, nawet nie wiem jak wyglada... to takie bubki jak jagody?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.