Domowe bułeczki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozkruszamy do ciepłej wody, dodajemy cukier. Odstawiamy na kilkanaście minut, aby powstał rozczyn. Następnie mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozczyn, sól oraz olej, wyrabiamy na gładkie ciasto do momentu, aż będzie odchodzić od ręki. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, formujemy z ciasta niewielkie kulki. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie odstawiamy na kilkanaście minut, aby bułeczki wyrosły. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C około 30 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 509
Data dodania: 2011-08-29

Zdjęcia

Domowe bułeczki
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Domowe bułeczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.