Cielęcina lesniczego

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ser utrzeć. Grzyby świeże oczyścić, pokroić, mrożone pozostawić w całości. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Cielęcinę oprószyć przyprawą, pieprzem, posolić tuż przed smażeniem. W rondlu o grubym dnie mocno rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, zrumienić, skropić niewielką ilością wody, przykryć, udusić do miękkości. Grzyby dodać do mięsa pod koniec duszenia. Czosnek wymieszać z przecierem pomidorowym. Wlać do mięsa, dusić jeszcze 5 minut. Mięso wyjąć z sosu, pokroić na porcje, przełożyć do naczyniu żaroodpornego, polać sosem, posypać żółtym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-190 st. c, zapiec. Przed podaniem posypać posiekaną natką.


Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1011
Data dodania: 2010-05-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cielęcina lesniczego

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.