Cebulowa zupa błyskawiczna

Ocena przepisu

Składniki

  • bulion warzywny 1,5 litra
  • cebula dymka 4 szt
  • cebula duża 2 szt
  • mąka 2 łyżeczki
  • masło 2 łyżeczki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Duże cebule kroimy kostkę, dymki w piórka, smażymy na maśle na złoty kolor, oprószamy mąką. Zarumienioną cebulę przekładamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym. Przyprawiamy solę oraz pieprzem. Gotujemy aż się zagotuje. Podawać z ciemnym pieczywem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 462
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cebulowa zupa błyskawiczna

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.