Bułeczki z budyniem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

W mące zrobić wgłębienie i skruszyć drożdże. Wlać mleko, rozpuścić drożdże i zmieszać z mąką.Rozczyn oprószyć mąką i odstawić do wyrośnięcia. Jajka, masło i cukier wymieszać i dodać do rozczynu. Wyrobić. Uformować kulę i odstawić na 10 minut.
Ponownie wyrobić i znowu odstawić do wyrośnięcia. Z ciasta uformować wałek a z niego ręką urywać kawałki aby bułeczki były mniej więcej podobnej wielkości.Rękoma wyrobić kulki skręcając tak żeby powstała dziurka i ułożyć po kilka sztuk na blasze.
Można posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut. Po wystudzeniu w dziurki szprycką do tortów nałożyć ugotowanym i wystudzonym budyniem i oprószyć cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1395
Data dodania: 2011-02-25

Zdjęcia

Bułeczki z budyniem
allka#

Dodane przez:

allka

2011-02-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Bułeczki z budyniem

2012-01-31 15:16:51

drożdżówka wygląda pysznie, co tu więcej mówić :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.