Bitki w sosie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wieprzowinę kroimy na plastry i zbijamy je przy użyciu tłuczka kuchennego. Porcje mięsa oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Mięso oprószamy mąką i smażymy na patelni. W międzyczasie w garnku zagotowujemy wodę dodając do niej pokrojone w kostkę warzywa. Usmażone bitki przekładamy do garnka. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy do bitek. Całość gotujemy do miękkości. Sos zaprawiamy śmietaną i musztardą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 597
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Bitki w sosie
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bitki w sosie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.