Barszcz polski szczawiowo-serowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wodę zagotować z solą. Mąkę rozrobić dokładnie z wodą, aby nie było grudek i dodać do niej kilka łyżek śmietany. Umyty i pokrojony szczaw zagotować w osolonej wodzie (gotować 10-15 minut). Do gotującego się szczawiu wlać rozdrobioną mąkę i mieszając zagotować. Następnie dodać resztę śmietany. Do talerzy włożyć pokrojony ser i pokrojone w kostkę ugotowane na twardo jajko i zalać barszczem. Oprócz sera i jajek można także dodać do barszczu pokrojoną w kostkę kiełbasę lub pokrojony boczek.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 826
Data dodania: 2010-02-09

Zdjęcia

Barszcz polski szczawiowo-serowy
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-11
Barszcz polski szczawiowo-serowy
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz polski szczawiowo-serowy

2010-02-25 19:26:42

Bardzo lubię barszcze i polecam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.