Babka wielkanocna

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

10 łyżek mąki zalać 1/2 szklanki mleka. Dodać pokruszone drożdże, wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny. Migdały sparzyć, obrać i posiekać. Masło rozpuścić. Do zaczyny wyrośniętego dodać resztę mąki. Wsypać cukier, migdały i wyrobić ciasto. Posolić, wlać olej, ciepłe masło. Z białek ubić pianę i dodać na końcu. Ciasto odstawić na godzinę. Wstawić do piekarnika i piec godzinę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1475
Data dodania: 2008-08-23

Zdjęcia

Babka wielkanocna
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-24
Babka wielkanocna
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (8)

Komentarze

Do przepisu na: Babka wielkanocna

2010-02-18 10:46:25

Super przepis na wielkanocna

2010-02-18 00:20:19

Na pewno jest dobra.
!Monia#

!Monia

2009-05-07 09:33:50

A ja polecam dodac posiekane daktyle, jest super, smaczne i slodsze...

2009-03-02 22:01:41

Polecam dodac posiekane drobno rodzynki. Jest super smaczne.

2009-02-26 11:27:46

Tez tak sadze, jest bardzo dobra sama w sobie, ale jak ktos woli z bakaliami to jeszcze lepsza. Wolność wyboru, kazda gospodyni sama decyduje co daje i piecze! :)

2009-02-25 12:44:02

A jest naprawde dobra tylko jeszcze trzeba dodac polewy czekoladowej do polania i te bakalie i super dobra...:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.